De redactie van de Katwijkse Reddingsbrigade presenteert met trots de nieuwe website www.krb.nl . Na een lange periode van ontwikkelen is het resultaat een moderne en toegankelijke pagina geworden. Naast een eigentijds design beschikt de website ook over diverse interessante ‘tools’.

Eigen tekst toevoegen / actueel
De Katwijkse Reddingsbrigade is opgedeeld in diverse commissies met een eigen expertisegebied. Waar voorheeen alleen de redactie toegang had tot de website kunnen nu alle commissies hun eigen teksten toevoegen. Na een kleine controle door de beheerders van de website staat het artikel direct online en is de website altijd actueel.

Actuele gegevens
Op strand werken we met een wachtrapportage-systeem waar diverse actuele gegevens zoals weer, getijden en gevaren op worden gepresenteerd. Dit komt ook terug in deze nieuwe website zodat we bezoekers ook via deze weg kunnen voorlichten. Vanwege de technische mogelijkheden van de nieuwe website kunnen en zullen we continu kijken hoe we nieuwe gegevens toe kunnen voegen.

Formulieren
Ook het inschrijven als lid, donateur, nieuwsbriefabbonnee of strandwacht-cursist wordt makkelijker door de aanwezigheid van formulieren. Buiten bovenstaande mogelijkheden zijn er met de formulieren ontelbaar andere toepassingen. Er wordt getracht het maximale uit deze mogelijkheden te halen.

Google
Bij ontwikkeling van een nieuwe website is Google bijna onmisbaar. Allereerst is de website gebouwd zodat we goed gevonden kunnen worden op diverse zoektermen. Ook zijn diverse ‘tools’ geïntegreerd:
Analytics, het bijhouden en bekijken van hoe vaak een pagina wordt bezocht. Als we zien dat een pagina vaak wordt bezocht kan deze aangevuld/geoptimaliseerd worden.

Maps, het tonen van de posten van de reddingsbrigade op de kaart van Google.

Agenda, de activiteiten van de KRB in een agenda die makkelijk beheersbaar is.

Picasa, een geweldig fotoboek dat zich fantastisch leent om te integreren in onze website.