Vandaag 06-02-2016 is er een gezamelijke oefening geweest met de Katwijkse Reddingsbrigade en KNRM station Katwijk.

Er werd geoefend op het aanboord nemen van een onderkoeld persoon en het naast elkaar varen met de boten.
het naast elkaar varen, het zogenoemd ‘pacen’ werd een onderkoeld slachtoffer vanaf de reddingboot ‘De Redder’ overgedragen aan de bemanning van de snelle boot van de reddingsbrigade (Krb). Het onderkoelde slachtoffer is door middel van zoekslagen gevonden en in veiligheid gebracht. Na 6 keer een lineaire zoekslag werd het slachtoffer gevonden. De zoekactie werd uitgevoerd door de reddingsboot de Redder van KNRM station Katwijk, en 2 boten van de Katwijkse Reddingsbriagde. De KRB wil een nieuwe boot aanschaffen. Tijdens de oefening is er 1 boot in test fase gebruikt om te kijken of deze boot ook geschikt is voor zoekacties en het vervoeren van slachtoffers.

Tijdens de oefening met de KRB werd een korte hoist oefening ingelast door een helikopter van de NHV. Hierbij werd een bemanningslid van de KNRM vanaf de reddingboot omhoog gehoist in de helikopter.

Al met al een drukke maar leerzame oefening voor de bemanning van de KNRM en de vrijwilligers van de Katwijkse Reddingsbrigade

.

IMG_5306

IMG_5580

Click edit button to change this text.