Zaterdag 2 april 2016 heeft er een oefening plaatsgevonden op het Katwijkse strand. De oefening heeft plaatsgevonden met meerdere instanties; KNRM Katwijk, KRB, RAV en meldkamer ambulance HM. Er zijn 4 verschillende casussen gespeeld, de grote groep is verdeeld in diversen ploegen en heeft tijdens de oefening gewisseld zodat iedereen evenveel keer kon oefenen. De oefening was bedoeld als voorbereiding voor het zomerseizoen. Omdat de KRB tijdens het zomerseizoen samen met de KNRM nauw samenwerkt met de meldkamer ambulance dienst HM en RAV is er vooral geoefend op communicatie. Juiste communicatie is erg belangrijk bij een actie, met de juiste goede en snelle communicatie kan er snelle en goede zorg worden verleend aan de desbetreffende patiënt. De etherdiscipline is dus erg belangrijk en is daarom deze actie met behandeld. Tijdens de evaluatie konden de leden van de KNRM en de KRB napraten met het personeel van RAV en meldkamer ambulancedienst HM.

De deelnemende instanties kunnen terugkijken op een geslaagde oefening en zijn klaar voor het nieuwe strandseizoen.

 

Foto`s: ©Katwijk Actueel