Sinds afgelopen week is de RWC, (Rescue Watercraft) ook wel waterscooter genoemd, weer terug bij de brigade. En vandaag hebben diverse leden hun geheugen weer opgefrist en zijn zee op gegaan met de waterscooter. De RWC`s huren wij bij de KNRM voor in de zomer, na een winter lang in onderhoud geweest zijn de Ienemiene en Nick de Jonge redder weer in ons bezit. Nick de Jonge redder is nog niet helemaal terug bij ons. Momenteel staat de RWC bij KNRM Katwijk omdat de hij niet goed startte. Loop der weken zal hij weer bij ons in gebruik komen. De waterscooter wordt bij de KRB regelmatig ingezet voor patrouille. Ook voor training wordt dit middel veel gebruikt. De RWC is een makkelijke maar ook snelle inzet voor ons als brigade. Met een quickdrop lanceren wij de waterscooter zo snel dat wij binnen een paar minuten bij de drenkeling kunnen zijn, en met een topsnelheid van 90 km/uur word dat alleen maar beter.

Wij zullen van de zomer veel gebruik maken van de waterscooter omdat wij sinds vorig seizoen steeds meer leden gaan opleiden voor dit vaarbewijs. Van de zomer zult u ons regelmatig op het water zien met de waterscooter om te patrouilleren, maar ook om te oefenen. Want iedere lifeguard oefent de hele zomer met diverse “oefen incidenten” zodat de kennis van de lifeguard op peil blijft. Ook met golven van hoger als 2 meter zult u ons op het water zien, want wij zullen met weer en wind voor u het water opgaan! Behalve bij de rode vlag uiteraard.

Vandaag werd er geoefend met het in balans houden van de waterscooter en met pick up`s. Een pick up is de manier van een bij bewust zijn slachtoffer uit het water te halen door middel van zijn/haar in de lucht te gooien en de lifeguard hem via zijn arm het rescuebord op tilt. Dit is een snelle en efficiƫnte manier van het redden van mensen bij bewust zijn

Quickdrop van een RWC