Katwijkse Reddingsbrigade 29-05-2016.

 

Zaterdag 28-05-2016 was het dan zover! Eindelijk werden de nieuwe strandbewakingsposten van de Katwijkse Reddingsbrigade geopend voor alle leden. Naast onze leden waren ook nevenpartners zoals de KNRM, Reddingsbrigade Nederland, de strandpolitie en de GOA`s aanwezig. Rond half 7 vloog de NHV SAR helikopter boven de zee van Katwijk om de sleutel op spectaculaire wijze over te dragen aan de gemeente. De sleutel werd door Van Rhijn Bouw aangenomen aan boord van een van onze reddingsboten d.m.v. een hoist en werd op de nieuwe zuidpost overgedragen aan gemeente Katwijk. Nadat de burgemeester zijn woord namens de gemeente van Katwijk had meegedeeld werd de sleutel aan de voorzitter van de Katwijkse Reddingsbrigade overgedragen. Kort hierna werd het lint doorgeknipt en was de post officieel geopend!

Wij nemen de strandbewakingsposten in gebruik samen met onze nevenpartners, de strandpolitie en de GOA`s. Wij als brigade hopen op een prettige en fijne samenwerking voor het heden, en in de toekomst, en een mooi zomerseizoen!

Vanaf 4 juni zullen de posten officieel in gebruik worden genomen en zullen wij elke weekend aanwezig zijn, ook zullen wij vanaf 27 juni van ma – vr aanwezig zijn en zijn dan 7 dagen geopend. 4 juni de opening voor het publiek. Dus heeft u interesse om een kijkje te komen nemen? Twijfel niet en kom langs. De noordpost is van 10.30-16.00 geopend voor publiek, de noordpost bevindt zich aan de noordzijde van het Katwijkse strand tussen D(e)ining 19 en de uitwatering in, graag tot dan!

IMG_7100