Gevaren van de zee onder de aandacht!

Voor de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) is het voorlichten van mensen en kinderen over de gevaren van de zee één van de pijlers van haar werk. Na overleg met de schooldirecties heeft de brigade dit voorjaar informatiebladen ontwikkeld. Die opgenomen zullen worde in de verschillende nieuwsbrieven van de scholen. Voor de leerlingen is daaraan een leerzame actie gekoppeld, waarvoor door hen de nieuw ontwikkelde animaties van de KRB bekeken moeten worden. In deze animaties wordt op een laagdrempelige manier uitleg gegeven over de gevaren van de zee. Ook voor de lessen in begrijpend lezen heeft de KRB lees- en verwerkingsbladen gemaakt, waarmee de kinderen in de groepen 4 t/m 8 aan de slag kunnen. De eerste lees-en verwerkingsbladen zijn uitgedeeld aan de kinderen van groep 5 van de Colignyschool. Ze zijn door de leerlingen enthousiast ontvangen. De groepen 7 en 8 van de Katwijkse basisscholen zijn uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de posten tijdens het jaarlijkse scholenproject. Naast dat ze daar worden voorgelicht over de gevaren van de zee, krijgen ze ook een kijkje achter de schermen van het reddingsbrigadewerk. De kinderen van nu zijn de strandwachten van de toekomst!

De animaties zijn te bekijken op de website van de KRB of via www.veiliginzee.nl