Afgelopen zaterdag was het dan zover! 25 gespannen lifeguards en 4 senior lifeguards die examen moesten doen om een “echte” lifeguard of commandant te worden. Het was een relatief moeilijk examen met veel casussen die door de commandant vanaf de post geleid moesten worden en vervolgens werden uitgevoerd door de lifeguards. Dit verliep bij iedereen prima.

Verder moeten de cursisten genoeg kennis hebben over de theorie, dus deze werd ook getoetst. Ze moesten de kennis die is opgedaan uit de cursusboeken naar voren brengen, ze kregen een evaluatie van hun “wachtdag” en een theoretische wachtdag die ook door de commandant geleid moest worden. De uitvoering van de strandreddingen en het gewenste conditieniveau zijn tijdens het proefexamen getoetst.

Wij zijn als Katwijkse Reddingsbrigade 24 nieuwe lifeguards en 4 nieuwe senior lifeguards rijker en hier zijn we erg trots op. Iedereen die geslaagd is van harte gefeliciteerd!