Vanochtend zijn wij opgepiept door het Kustwachtcentrum voor een vermiste zwemmer voor de kust van Katwijk. De Politie had kleding gevonden op strand en ging ervan uit dat de persoon was gaan zwemmen, omdat men de zwemmer niet meer zag zwemmen is er grootschalig opgeschaald. Samen met KNRM Katwijk, Noordwijk en Scheveningen zijn wij gaan zoeken naar de zwemmer en hebben diversen zoekslagen langs de Katwijkse kust gemaakt. Al snel kwam bericht vanuit het kustwachtcentrum dat een zeiljacht ongeveer 5 kilometer uit de kust een persoon had aangetroffen. KNRM Katwijk is ter plaatse gegaan om de zwemmer aan boord te nemen, wij hebben daarbij ondersteuning geboden. Eenmaal op strand heeft het kusthulpverleningsvoertuig van KNRM Katwijk de zwemmer naar de ambulance vervoerd. De ambulance heeft de zwemmer met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Dit betekende voor ons einde actie.

©Foto`s 112 bollenstreek actie-22-9-2016