Vrijdag 21 juli rukten de hulpdiensten voor de tweede keer binnen 24 uur massaal uit. 

Rond 11:45 uur werd door de strandwachten van de Katwijkse Reddingsbrigade voor de KRB Zuidpost een zwemmer waargenomen. Kort daarna werd de zwemmer door de uitkijk niet meer gezien. Ook een strandbezoeker kwam melding maken op de strandpost over dezelfde persoon. In overleg met de Politie en de Meldkamer werd daarom een zoekactie gestart, waarop ook de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) werd gealarmeerd. 

De varende eenheden van de reddingsbrigade startten een zoekslag, waarbij ook de KNRM boten de Edith Grondel (Katwijk), Paul Johannes (Noordwijk) en Kitty Roosmale Nepveu (Scheveningen) aansloten. De reddingboot Koos van Messel, die onderweg was naar IJmuiden, hielp mee bij de zoekslag. Door de reddingsbrigade werd navraag gedaan bij reeds gepasseerde zeilboten of een bemanningslid van boord was gegaan om te zwemmen. 

Op strand reden diverse voertuigen van de verschillende hulpverleningsinstanties. Ook vanuit de lucht werd de zee afgezocht met een helikopter. Om voor de hulpverleners het zoekgebied vrij te maken werd tijdelijk voor de Katwijkse kust de rode vlag gehesen. 

Om 13:30 uur werd in overleg met het Kustwachtcentrum de actie beƫindigd. Door de hulpverleners is geen persoon in het water of onbeheerde kleding op het strand aangetroffen.