Deze week is bekend geworden dat de coronamaatregelen voor o.a. de sportsector vanaf 6 november 2021 worden aangescherpt. De bestaande basisregels blijven van kracht. De belangrijkste nieuwe maatregel is dat het coronatoegangsbewijs op meer plekken verplicht wordt, zo ook in het zwembad. De volgende maatregelen zijn vanaf 6 november 2021 van kracht:

De basisregels

Het belang van de basisregels is door de Nederlandse overheid nogmaals benadrukt. Wij roepen onze leden, ouders en bezoekers op om hier alert op te blijven. Onder de basisregels wordt verstaan:

  • Blijf thuis en laat je testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent;
  • Positief getest op corona? Blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
  • Houd voldoende afstand tot anderen. Op plekken waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden (bijvoorbeeld in de kleedruimtes, gangen en op de tribune), wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd;
  • Let op je persoonlijke hygiĆ«ne: vermijd fysiek contact, was vaak en goed je handen en hoest en nies in je elleboog;
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes (Sportbedrijf Katwijk zal hier zorg voor dragen in de accommodaties waar dit mogelijk is).

Coronatoegangsbewijs

Vanaf komende woensdag 10 november 2021 is het coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht voor iedere persoon vanaf 18 jaar. Dit betekent dat men bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs moeten tonen. Ook als je alleen je kind wilt helpen omkleden is het bewijs nodig. Hoewel we begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, rekenen wij op uw inzet en medewerking. Er kunnen door de gemeente Katwijk en Sportbedrijf Katwijk controles worden uitgevoerd wat betreft de naleving van deze regels. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van Rijksoverheid.