Gebouwen

Noordpost

De KRB beschikt over twee strandposten, die zich op het drukkere gedeelte voor de Boulevard bevinden. De Noordpost is gevestigd in de buurt van de Watering en de Zuidpost aan de zuidkant van de Boulevard. De nieuwe strandposten zijn duurzaam ingericht met zonnepanelen en een zonneboiler. In de garage is plek voor een voertuig, een boot en een waterscooter. Beide strandposten zijn uitgerust met moderne communicatieapparatuur, waaronder C2000. Hiermee communiceren de strandwachten met boten en het hulpverleningsvoertuig. Middels marifoon en C2000 kan tevens met andere hulpdiensten worden gecommuniceerd.

Zuidpost

Zie noordpost

Loods

Loods aan de Kanaaldijk 1

Varend

ZRB Rib 1

De Zandvoortse Reddingsbrigade heeft een eigen rescue rib ontworpen genaamd “ZRB Rib 1”. Deze boot lijkt erg veel op onze oude Duarry SR8 en is uitermate goed geschikt voor de taken die wij uitvoeren. Momenteel zijn er 2 in aanbouw bij Reddingsbrigade Nederland. Dit type boot zal uiteindelijk onze gehele snelle boot vloot vervangen.

Aantal: 2 in aanbouw (+1 in planning)
Lengte: 5 meter
Voortstuwing: 60pk Honda
Bouwjaar: 2022
Inzet: Patrouille, zoekacties, snelle inzet

XS Rib 500

De KRB beschikt over 1 boot van het type “XS Rib 500”.

Aantal:
1
Lengte: 5 meter
Voortstuwing: 60pk Honda
Bouwjaar: 2019
Inzet: Patrouille, zoekacties, snelle inzet

Ribcraft 4.8

De KRB beschikt over 1 boot van het type “Ribcraft 4.8”.

Aantal: 1
Lengte: 4.80 meter
Voortstuwing: 60pk Honda
Bouwjaar: 2010
Inzet: Patrouille, zoekacties, snelle inzet

Duarry SR8

De KRB beschikt over 1 boot van het type “Duarry SR8”.

Aantal: 1
Lengte: 5 meter
Voortstuwing: 60pk Mercury
Bouwjaar: 2008
Inzet: Patrouille, zoekacties, snelle inzet

RWC BRP SeaDoo

De KRB beschikt over 3 Rescue Water Crafts (RWC) van het type “BRP Seadoo”, waarvan er twee altijd inzetbaar zijn en 1 in reserve staat. De waterscooters zijn ideaal voor snelle inzet bij bijvoorbeeld zwemmers in problemen.

Aantal: 3
Lengte: 4.20 meter
Voortstuwing: 155 pk
Roepnummer (bouwjaar): KTW317 (2018), KTW117 (2019), KTW217 (2021)
Inzet: Patrouille, zoekacties, snelle inzet

AB Profile A13

Deze boten zijn aangeschaft met hulp van een nalatenschap van meneer en mevrouw van der Plas. Meneer en mevrouw van der Plas zijn twee zeer actieve leden geweest binnen de brigade, waarvan meneer van der Plas ook enkele jaren in het bestuur heeft gezeten. Arie en Gijsje zullen gebruikt gaan worden voor de jeugdopleidingen ter voorbereiding op het strandwerk.

Aantal:
2
Lengte: 4.20 meter
Voortstuwing: 20pk Honda
Bouwjaar: 2018
Inzet: Opleiding, ondersteuning

Mulder en Rijke Reddingsvlet

014

Deze polyester boot is ontwikkeld door de firma Mulder & Rijke. Door zijn beperkte diepgang is de vlet uitermate geschikt als boot in ondergelopen rampgebieden. De vlet kan tevens veel passagiers of materiaal vervoeren zonder te zinken, dankzij twee grote luchtkamers.

Aantal:
1
Lengte: 4.30 meter
Voortstuwing: Peddels
Inzet: Opleiding, oefeningen

Rijdend

SHV Toyota Land Cruiser

DSC_0812

Ons strandhulpverleningsvoertuig (SHV) kan worden ingezet voor diverse doeleinden. Op dit moment gebruiken we een “Toyota Land Cruiser”, welke is voorzien van automatische transmissie en vierwiel aandrijving. De auto heeft 3 vaste zitplaatsen, 1 zitplaats naast de brancard, ruimte voor een brancard en een kleine laadruimte voor materialen, waaronder EHBO-materiaal en een AED. Naast preventieve patrouille wordt het voertuig ingezet als ondersteuning van de ambulancedienst op plekken waar een normale ambulance niet kan komen.

Roepnummer:
KTW310
Bouwjaar:
2015
Uitrusting: EHBO spullen, AED, brancard, sleepkabels, reddingsmateriaal, zaklampen
Inzet: Strandbewaking, zoekacties, strandambulance

ATV Polaris Ranger XP1000

De Katwijkse Reddingsbrigade beschikt over een All Terrain Vehicle (ATV) van het type “Polaris Ranger XP1000”. De ATV wordt voornamelijk ingezet voor strandpatrouilles en volledig uitgerust voor het bestrijden van waterongevallen. Het voordeel van het gebruik van dit open voertuig tijdens deze patrouilles, is dat lifeguards sneller worden aangesproken dan wanneer er gepatrouilleerd wordt door het strandhulpverleningsvoertuig.

Roepnummer: KTW320
Bouwjaar:
2020
Uitrusting:
EHBO spullen, AED, reddingsmateriaal
Inzet: Strandbewaking, zoekacties, waterongevallen.

Trekker New Holland Boomer

De trekker van het type “New Holland Boomer” wordt gebruikt voor het vervoer van boten. Door het gebruik van de tractor kan het strandhulpverleningsvoertuig ontlast worden. Hierdoor kan deze snel blijven reageren op alarmeringen.

Roepnummer: KTW330
Bouwjaar:
2021
Inzet:
Transport

Fiets

DSC_0061De KRB beschikt over vier fietsen, welke worden ingezet voor diverse doeleinden.

Aantal: 4
Inzet: Patrouille, zoekacties, snelle inzet