Zwemles 2018-02-05T13:29:30+00:00

Zwemopleidingen


In een waterrijk land als Nederland is goed leren zwemmen van groot belang. Niet alleen om zelf plezier in het water te kunnen beleven, maar ook om jezelf te kunnen redden in een noodsituatie.
Bij de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) leren kinderen op een leuke manier hoe zij veilig op en rond het water kunnen zijn. Daarnaast wordt de basis gelegd voor het zwemmend redden.

Jonge redders

Sinds 2015 werkt de KRB met de diplomalijn Jonge Redders. Dit is een nieuwe, leuke manier om kinderen alle kindaspecten van waterveiligheid bij te brengen. De kinderen leren nog beter te zwemmen, werken aan de conditie en ontwikkelen vaardigheden die nodig zijn om zichzelf (survival) en anderen te redden.

Opbouw

Redden doen we in eerste instantie vanaf de kant met bijvoorbeeld een bal of een touw. Veilig redden in het water is de volgende stap. Uiteindelijk werken de kinderen met professionele reddingsmaterialen, zoals de rescuetube en het rescueboard en leren zij levensreddende EHBO. Na de Jonge Redders opleiding stromen de kinderen door naar de vervolgopleiding Lifeguard, waar de stap naar de strandbewaking wordt gezet.

We doen meer…

Naast de zwemlessen organiseert de vereniging jaarlijks een uitgebreid activiteitenprogramma voor de jeugd. De onderlinge sfeer binnen de KRB is hecht. Werken in teams, plezier maken en elkaar helpen waar dat nodig is zijn belangrijke waarden in onze club. Uiteindelijk wordt er door iedereen hard gewerkt om onze kerntaak, de veiligheid op het strand en in de zee, te waarborgen. Lid zijn van de KRB is een avontuur voor jong en oud.

Kosten

Als je geen lid bent, is het mogelijk om 2 keer proef te zwemmen. Daarna kun je ervoor kiezen lid te worden van de reddingsbrigade. Inschrijven kan in het zwembad bij de KRB kassa. Het lidmaatschap van de Katwijkse Reddingsbrigade bedraagt €15 per jaar. Het gezinslidmaatschap is er voor €24 per jaar. Entreeprijs voor de zwemlessen bedraagt €2,50 per week. Om de opleiding te kunnen beginnen is zwemdiploma A en B vereist.

 

De diplomalijnen Jonge Redders en Junior Lifeguard zijn ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de Wassenaarse Reddingsbrigade (WRB). Meer informatie is te vinden op www.jongeredders.nl.

Aanmelden voor zwembadopleiding

Zwemtijden

September t/m juni
Woensdagavond, zwembad Aquamar:

 • 18:15-19:00 uur:
  Jonge Redders Brons 1 (6 jaar)
  Jonge Redders Brons 2 (7 jaar)

 • 19:00-19:45 uur:
  Jonge Redders Brons 3 (8 jaar)
  Jonge Redders Zilver 1-3 (9 jaar)

 • 19:45-20:30 uur
  Jonge Redders Goud 1 (10 jaar)
  Jonge Redders Goud 2 (11 jaar)

 • 20:30-21:15 uur:
  Jonge Redders Goud 3 (12 jaar)
  Jonge Redders Goud+ (13 jaar)
  Junior Lifeguard Brons (14 jaar)
  Junior Lifeguard Zilver (15 Jaar)
  Junior Lifeguard Goud (16 jaar)

 • 21:15-22:00 uur:
  Trimgroep (v.a. 17 jaar)

De genoemde leeftijden zijn richtlijnen, voor meer informatie over de indeling van de groepen kunt u op contact opnemen met Ada de Gunst (zie contactpagina).