Vlaggen 2016-11-14T23:16:19+00:00

Vlaggen

De volgende vlaggen worden gebruikt op het Katwijkse strand.

GELE VLAG

Bij sterke stroming of bij een sterke mui wordt de gele vlag gehesen bij strandposten van de reddingsbrigade en bij strandpaviljoens. Met de gele vlag waarschuwt de reddingsbrigade dat het gevaarlijk is om zee in te gaan. Ga niet verder dat heupdiepte het water in. De gele vlag kan betrekking hebben op de hele kust of een gedeelte daarvan. Kijk dus altijd voordat je zee ingaat of voor dat gebied een waarschuwing geldt.

RODE VLAG

Bij (zeer) sterke stroming, hoge golven of bij (dreiging van) onweer wordt de rode vlag gehesen bij strandposten van de reddingsbrigade en bij strandpaviljoens.

Wanneer de rode vlag hangt is het verboden om zee in te gaan. De rode vlag kan betrekking hebben op de hele kust of een gedeelte daarvan. Kijk dus altijd voordat je zee ingaat of voor dat gebied een verbod geldt.

VRAAGTEKEN VLAG

De vlag met een vraagteken erop zie je tijdens een drukke zomerdag nog weleens hangen bij de strandposten van de reddingsbrigade. Deze vlag geeft aan dat er een kind bij die strandpost is die zijn of haar ouders kwijt is. Op deze manier hopen we de ouder(s) en het kind zo snel mogelijk met elkaar te verenigen.

PAARDEN VLAG

Tijdens het zomerseizoen is het – standaard – verboden om met paarden of honden op het toeristische gedeelte van het strand te komen. Ook is zeevissen dan verboden. Deze vlag (zie afbeelding links) geeft dat nog eens extra aan. Als de vlag niet is gehesen, bijvoorbeeld bij slecht weer, dan geldt een uitzondering op de regel en mogen honden en paarden alsnog op strand.

Voorlichtingsflyer

Meer info

Meer informatie over de regels op het Katwijkse strand zijn te vinden op de website van Gemeente Katwijk. Klik hier.

katwijk